Lyngsvotter

Lyngshesten eller Nordlandshesten er en urnorsk hesterase som det faktisk ikke finnes så altfor mange igjen av. Eier du en sånn hest har du en eksklusiv hest. Lyngsvottene er flott tilbehør til Lyngsgenseren. Strikket i Drops air. Str. onesize- dame.

Lyngsvotter

Lyngssokker

Lyngssokkene er passer supert til Lyngsgenseren vår. Ordenlig kosesokker som er supre å ha til kalde dager- enten inn eller i ridesko. Strikket i Drops air. Størrelse 37- 40.

Lyngssokker

Adel- lua

Superfin vår og høstlue ned hestehode strikket i bomullsgarn. Mønsteret broderes med maskesting. Enkel å strikke og tips for bordering av maskesting.

_______________________________________________________________________________________

Lua er oppkalt etter en av de første hestene jeg ble kjent med. På begynnelsen av barneskolen hang jeg og venninnen min på Dalbo gård. Jeg var egentlig livredd for hester, men siden venninen min elsket hester ble jeg likevel med. På Dalbo møtte jeg Adel- en hest som var like stor som han var snill. Adel ble var eid av en gammel dame (som sikkert ikke var mer enn 60 år)- og hun lot oss stelle han. I begynnelsen var vi redd for å bli sparket, så vi gikk under magen hans når vi skulle bytte side- hestekunnskapen var med andre ord ikke på topp. Flaks for oss at Adels menneskevett var bedre enn vårt hestevett- Adel sto nemlig helt stille mens vi børstet og ordnet han.

 

Adel- lua

Adel leietau

Et kjempefint leietau i samme farger som Adel- lua. Leietauet kan lages i favorittfargene. Enkelt å strikke. Mønsteret kan lastes ned i seksjonen under

Adel leietau- nedlasting

Amadeus mamma- & pappa- votter

Amadeus mammavotter matcher barnegenseren, og Amadeus pappavottene er i blåtoner- to mønster i ett. Str. dame/ herre og strikket i Drops Merino Extra Fine.

Amadeus- mamma- & pappavotter

Dublete- ridevotter

Varme ridevotter, men en rødglødende hestesko. Vottene blir str. M

_________________________________________________________________________________________

Ridevottene har fått navnet etter en vakker hoppe med samme navn på en ridesleir på Marits rideskole. Navnet ble uttalt omtrent som det franske ordet for dobblet "double"- og det var også sånn jeg følte det når jeg red henne. Dublet var nok snill, men uvant som jeg var med store, litt heite hester føltes det som om hun kunne ha dobbelt sett med hestebein og sko som måtte holdes orden på når jeg red. Og om en av hesteskoene hadde blitt rødglødende hadde jeg ikke ble forundret. Hun var en skjønnhet, som sikkert hadde fortjent mer tilitt enn jeg ga henne uka jeg var der.

Dublete- ridevotter

Frida- ørevarmer

Varm og god ørevarmer i samme stil som Frida- kofta og Frida- ridestrømper. Rask å strikke, og perfekt til å få brukt opp eventuelt rester etter å ha strikket Frida- kofta. Strikket i Drops Nepal. Onesize

Frida- ørevarmer

Møffi- lue

La er strikket i Dale Falk, og har søte hesteskodetaljer. Deilig til kalde dager i stallen.

________________________________________________________________________________________

Møffi- lua har fått navn etter den første hesten jeg noen gang red på. En gang jeg var med venninnen min på hytta, tok foreldrene hennes oss med til Hurdal hestesenter. Og der traff jeg Møffi for første gang. Møffi var en fjording og det var akkurat han jeg fikk æren av å ri på. Senere ble det enda en ridetur på han. Den snille, trygge fjordingen var nok mye av grunnen til at jeg ble hestejente. En Møffi- lue hadde nok vært helt topp på den tiden da hestesko var den fineste dekoren jeg visste om.

 

Møffi- lue

Møffi- ridevotter

Disse ridevottene må man jo bare ha om man har Møffi- lua. Og kanskje om man ikke har Møffi- lua også. Helt supre når man ikke vil fryse.

 

Møffi- ridevotter

Møffi- refleksbånd

Refleksbånd til armen. Bli sett i mørket og strikk et refleksbånd som matcher både Møffi- votter og lue!

Møffi- refleksbånd

Rotor- lua

Kul lue med hestehode både foran og bag. Litt baggy- style. Strikket i Dale Falk.

Onesize- voksen.

________________________________________________________________________________________

Lua har fått navnet etter den skikkelig kule islandshesten Rotor, som jeg red på min første rideleir. Jeg var 10 år, hadde ridd bare litt og skulle ri over Norefjell på denne kule, men sta islandshesten. Jeg husker jeg synes at han hadde verdens morsomste navn, siden Rotor blir rotoR når man sier det baklengs. Litt som denne lua- den er lik om du setter den forlengs eller baklengs. Rotor var kul, lua er kul- og rideleiren var et eventyr.

Rotor- lua

Beauty- lua

En lue med rosa hestesko. Strikkes i Sandnes Smart eller Dale Falk. Onesize.

_________________________________________________________________________________________

Lua har fått navn etter ponnien Beauty, som jeg hadde på fôr da jeg gikk på ungdomsskolen. Beauty var en sjønnhet, men også en luring og en skikkelig Diva. Hun var brun, og skulle nok gjerne hatt rosa hestesko om hun kunne. Hun visste å få det som hun ville om man var litt usikker. En gang jeg red henne barbak på tur, kom det en syklist kjørende forbi. Beauty ble skremt- eller latet som hun ble skremt- hun løp nemlig bare 50 meter og stilte seg opp og gresset. Jeg endte opp med å falle av. Den snille syklisten lot meg sitte bakpå frem til der Beauty sto. Da jeg satt bakpå sykkelen synes jeg det luktet litt rart- ja vondt faktisk. Det fortsatte å lukte merkelig helt til jeg hadde fått Beauty opp til stallen. Da jeg tok av meg hjelmen fant jeg kilden til lukten. Jeg hadde nemlig klart å falle med bakhodet i en hundebæsj. Lærdommen ble at det er lurt å bruke hjelm når man rir- om du ikke liker å få hundebæsj i håret da :-P.

Beauty- lua

Beauty- vottene

Votter med rosahestesko som er et perfekt tilbehør til Beauty- lua. Strikkes i Falk eller Smart. Onsesize.

Beauty- vottene

Beauty- hals

Det siste tilbehøret for å holde seg skikkelig varm og god på en beautifull møte. Strikkes i Falk eller Smart. Onesize.

Beauty- hals

Hesten- ørevarmer

Når man driver med hest, er det greit å kunne si hest på flere språk. Her får du en ørevarmer som fungerer som en huskelapp i panna for å huske hva dette flotte dyret heter på norsk, tysk og engelsk.

________________________________________________________________________________________

Denne ørevarmeren har faktisk også blitt kalt opp etter en hest. En hest jeg ikke kjenner faktisk. På en gård rett ved der vi har hesten vår, holder det til noen travhester. Travhester pleier å ha flotte lange navn, men disse travhestene har fått korte, lette navn som man ikke så lett glemmer. Den ene har fått navnet "Hesten". To av de andre hestene på gården heter "Jenta" og "Gutten". Man trenger altså ikke noe huskelapp i panna for å huske disse hestenavnene.

 

 

Hesten- ørevarmer